Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ετοιμάζονται οι άδειες για τα Υδατοδρόμια - Υδροπλάνα

Πολλοί οργανισμοί λιμένος και λιμενικά ταμεία έχουν ζητήσει αδειοδότηση για τη λειτουργία υδατοδρομίων.
#
#
 
Μετά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων -Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου- το νέο επικαιροποιημένο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υδατοδρομίων έχει ήδη ολοκληρωθεί με τον νέο νόμο 4146 ο οποίος ψηφίσθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τη Βουλή.

Ήδη αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» η σχετική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σχετικά με τις οδηγίες, τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις που ορίζονται για την αδειοδότηση και μεταβίβαση αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων, αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας έχει ζητήσει ήδη την αδειοδότηση τεσσάρων υδατοδρομίων τα οποία αφορούν την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς.

Επίσης άδεια για υδατοδρόμιο έχουν ζητήσει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οργανισμός Λιμένος Βόλου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκύρου, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι, όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των υδατοδρομίων, οι οργανισμοί λιμένος θα μπορούν να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση μισθώματος της χρήσης τους έπειτα από διαγωνισμό σε οποιαδήποτε εταιρεία έχει την ανάλογη εμπειρία και γνώση.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Αναστάσιος Γκόβας σημειώνει ότι η εταιρεία του έχει έχει αναλάβει για λογαριασμό τεσσάρων Οργανισμών Λιμένων και ενός λιμενικού ταμείου τους φακέλους για αδειοδότηση υδατοδρομίων σε οκτώ λιμάνια.

«Τα υδροπλάνα θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις από και προς όλα τα λιμάνια ή λίμνες της χώρας όπου το ισχύον σύστημα μεταφοράς είναι ανεπαρκές ή ακόμα και προβληματικό.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα καθοριστούν με βάση τη ζήτηση που δημιουργείται από τις τοπικές κοινωνίες και τους εταίρους μας», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Hellenic Seaplanes», Νίκος Χαραλάμπους.

Τονίζει επίσης ότι η δική του εταιρεία έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την αδειοδότηση για υδατοδρόμια, για λογαριασμό του οργανισμού Λιμένος Βόλου, του δημοτικού λιμενικού ταμείου Σκύρου και της Ζακύνθου.

#Πηγή:
10.02.2014
#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου