Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μύθος η επικράτηση της Αριστεράς στην Ευρώπη | Facebook Harris Kodopoulos

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει ο Σύριζα και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν...Ανύπαρκτη η επιρροή της αριστεράς στην Ευρώπη των λαών...!!!

Μας έχουν ζαλίσει τα...ούμπαλα αυτοί του Σύριζα...

#



-Για την άνοδο της αριστεράς στην Ευρώπη, που θα αλλάξει τις ισορροπίες...

-Για τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η (περιστασιακή) άνοδος του Σύριζα σε ολόκληρη την Ευρώπη...που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να μας χαρίσουν μεγάλο μέρος των χρεών, να μας δώσουν πολλά δις ευρώ για την ανάπτυξη...και να μας φέρουν στο 2009...!!!

-Για τα κινήματα της αριστεράς που θα παρασύρουν λαούς, κράτη και κυβερνήσεις...
Ανοησίες (κατά έκφραση Σταθάκη) και φληναφλήματα που κατασκευάζονται στα υπόγεια της Κουμουνδούρου και επιχειρείται να στηριχθούν επικοινωνιακά με επισκέψεις στον Πάπα ή στο ΔΝΤ ή στο Κόμο ή στον... υφυπουργό Εργασίας της Μέρκελ....!!!
 
Αστεία πράγματα...
Ποιά είναι η (στοιχειοθετημένη) αλήθεια...!!!
Η άνοδος της Aκροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ήττα της Aριστεράς.
Σηματοδοτεί την ηχηρή της απουσία όχι μόνο ως ισχυρής πολιτικής δύναμης αλλά και ως χώρου που υπονομεύει την κυρίαρχη ενιαία συντηρητική σκέψη.

Ως χώρου που βλέπει την πολιτική εναντίωση στο σημερινό ακραίο νεοφιλελευθερισμό, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής πρωτοβουλίας και χειραφέτησης.

1. Η πολιτική γεωγραφία του Ευρωκοινοβουλίου στο σύνολο των 28 κρατών- μελών:

Κατ’ αρχήν οι βασικοί πόλοι, Χριστιανοδημοκράτες (29,43%) και Σοσιαλιστές (25,43%) παραμένουν συμπαγή και ισχυρά μπλοκ και η συνολική δύναμη των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, αν προσθέσουμε και τους Φιλελεύθερους (7,86%), ανέρχεται στο 62,72%. Χωρίς να εξισώνουμε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές, τα δύο ιστορικά διακριτά ρεύματα συμπίπτουν σήμερα στις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθώς η Αριστερά έχει ποσοστό 5,99% (συμπεριλαμβανομένων του ΚΚΕ και του Πορτογαλικού Κ.Κ.), η αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράστηκε από τα δεξιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Αριστερά, ολόκληρης της Ευρώπης, διαθέτει 52 έδρες σε σύνολο...751 ευρωβουλευτών...
Στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία η Αριστερά είναι εξαφανισμένη...Στην Γαλλία το ίδιο, γεγονός που ανάγκασε τον φίλο του Τσίπρα, τον Μελανσόν, να παραιτηθεί..Στην Γερμανία η αριστερά σημείωσε εντυπωσιακή πτώση στις ευρωεκλογές, στην Μ. Βρετανία δεν υπάρχει, ενώ στις υπόλοιπες χώρες του Βορρά είναι σχεδόν ανύπαρκτη...Ας μην μιλήσουμε για τις βαλτικές χώρες..Κάποια υπολείμματα της αριστεράς, σε μονοψήφια χαμηλά νούμερα έχουν παραμείνει στις βαλκανικές χώρες...

2. Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν σημαντική εκλογική επιρροή σε δύο περιπτώσεις:

Από τη μια σε Γαλλία, Αγγλία, Δανία, Πολωνία, όπου διεκδικούν καθοριστικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα, ακόμα και συμμετοχή στην κυβέρνηση. Από την άλλη, η δυναμική παρουσία του φασισμού αφορά πρωτίστως την Ελλάδα με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή (9,38%) αλλά και την Ουγγαρία με το νεοναζιστικό Jobbik (14,67%). Εδώ το ίδιο το κυβερνητικό κόμμα (51,48%) πρεσβεύει ακροδεξιές αντιλήψεις. Σημαντικό στοιχείο των Ευρωεκλογών είναι τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά των συντηρητικών δυνάμεων κάθε είδους στις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Η Αριστερά υπάρχει μόνο στην Τσεχία (10,98%).

3. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, για να συνδέσουμε το κοινωνικό με το πολιτικό, βρίσκεται η ίδια σε βαθιά κρίση.

Δεν έχει σχέδιο για την Ευρώπη, σχέδιο που να βασίζεται στην αμφισβήτηση και σύγκρουση με τους θεσμούς και τις πολιτικές της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία, αν κάποτε εμπεριείχε στην πολιτική της ευρύτερους κοινωνικούς στόχους, σήμερα υπάρχει μόνο για να διασφαλίζει την αναπαραγωγή του κεφαλαίου και την επέκταση των αγορών υπό την ηγεμονία του χρηματοπιστωτικού τομέα, συρρικνώνοντας και καταπατώντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαϊκών τάξεων και ευρύτερων στρωμάτων της μεσαίας τάξης.

Η Αριστερά μετέχει της κρίσης του πολιτικού συστήματος, η οποία δεν σημαίνει πολιτική αστάθεια αλλά κρίση αντιπροσώπευσης, από την οποία επωφελείται η Ακροδεξιά. Όσον αφορά τη δημοκρατία στο εσωτερικό της και στη σχέση της με τα κοινωνικά κινήματα και τις οργανώσεις, η Αριστερά δεν έχει να επιδείξει, πλην εξαιρέσεων, δημοκρατικούς τύπους σχέσεων που να στηρίζουν την πολιτική ως αυτοπρόσωπη πρακτική των πολλών. Αρχηγικά κόμματα, ιεραρχικές οργανώσεις, μηχανισμοί και αδιαφανή κέντρα, αναξιοκρατία και απομόνωση των διαφωνούντων, απαξίωση των μελών, όλ’ αυτά τα σύγχρονα στοιχεία ταυτότητας των αστικών κομμάτων αποτελούν χαρακτηριστικά και των αριστερών.

Αυτή την αλήθεια κρύβουν και εκπροσωπούν οι εκφραστές του Σύριζα...

Γνωρίζοντας και οι ίδιοι πως οι πραγματικοί αριστεροί που τους ακολουθούν δεν είναι πάνω από 4-5% (μαζί με το ΚΚΕ και την Ανταρσύα φτάνουν το 10-11%) στην μεγαλύτερη μεταπολεμική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η Ελλάδα...

Οι υπόλοιποι που στηρίζουν τον Σύριζα είναι:

-Μεσοαστοί νοικοκυραίοι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται και προσφεύγουν στον Σύριζα από αντίδραση.. Πολλούς από αυτούς τους...έδιωξε προς τον Σύριζα η αποκρουστική παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου...

-Συνδικαλιστές και προνομιούχες κοινωνικές ομάδες που λόγω της κρίσης έχασαν όλα τους τα προνόμια...

-Ανεργοι, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι, που έχουν χάσει τα πάντα και καταφεύγουν στον Σύριζα με τη λογική πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα παραπάνω.....

Ολοι αυτοί χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και με αποκλειστική ελπίδα την, ελάχιστη, βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους.

#Πηγή:
Μύθος η επικράτηση της Αριστεράς στην Ευρώπη | Facebook Harris Kodopoulos
25.09.2014
#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου