Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Χώρα σε κατάσταση πανικού | Του Χρήστου Κώνστα

Χώρα χρήσιμων ηλιθίων. Χώρα που πρόθυμα ρίχνεται στον λάκκο των λεόντων για να δοκιμάσει τις πραγματικές αντοχές και διαθέσεις τους.

Τρίβουν τα χέρια τους οι επαγγελματίες κερδοσκόποι των αγορών, βλέποντας την Ελλάδα ως «sitting duck», μόνη και με πολιτική αφέλεια περασμένων δεκαετιών, χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς συμμαχίες, χωρίς πραγματικά διαπραγματευτικά όπλα, να βαδίσει στο τεντωμένο σχοινί των γεωπολιτικών ανισορροπιών.

Η Ελλάδα σήμερα έχει μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από κόμματα που διεκδίκησαν με πάθος την εξουσία, διέκοψαν βίαια και βάναυσα τη θητεία της προηγούμενης επειδή νόμιζαν ότι είναι «σκληροί διαπραγματευτές».

Οι σημερινοί κυβερνώντας πίστευαν ότι μόνο αυτοί μπορούν, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, να κτυπήσουν δυνατά το χέρι στο μαχαίρι των δανειστών, να βάλουν το πιστόλι στο τραπέζι των συζητήσεων, να απειλήσουν με καταστροφή την Ευρωζώνη, αν δεν καταφέρουν να πάρουν παράταση στη διατήρηση των «κεκτημένων»…

Σήμερα, οι γενναίοι αυτοί διαπραγματευτές, εκλιπαρούν για μια συμφωνία που θα παρατείνει το προηγούμενο καθεστώς για μερικούς ακόμη μήνες. Μια συμφωνία με «προαπαιτούμενα» τα οποία εφόσον θα εκπληρούνται θα απελευθερώνουν δόσεις. Μια συμφωνία που θα παρατείνει τεχνητά τον βίο μιας κυβέρνησης που στηρίχθηκε στο ψέμα και την εκμετάλλευση της απελπισίας των ελλήνων πολιτών.

Πανικόβλητοι πολίτες που στηρίζουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση στην «σκληρή της διαπραγμάτευση» και ταυτόχρονα συνωστίζονται στα γκισέ των τραπεζών για να αποσύρουν τα απομεινάρια των αποταμιεύσεών τους για να μην τα φορολογήσει …η κυβέρνηση.
#Πηγή:
Χώρα σε κατάσταση πανικού | Του Χρήστου Κώνστα
http://www.toxrima.gr/xora-se-katastasi-panikoy/
28.05.2015
#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου